Stoffelijke resten gedentificeerd

ENSCHEDE, 30 APRIL. De stoffelijke resten die op 9 april in Ede zijn gevonden, blijken te zijn van een 13-jarig meisje uit Enschede.

Zij is het slachtoffer geworden van een misdrijf, zo heeft een onderzoek van het gerechtelijk laboratorium in Rijswijk uitgewezen.

Het meisje verdween 3 mei vorig jaar spoorloos uit de ouderlijke woning. Een team van de politie in Enschede hield zich maandenlang zonder succes bezig met een onderzoek. Een wandelaar trof op 9 april van dit jaar op de Hoge Veluwe een menselijk hoofd aan. De recente vondst van een been in Harderwijk staat volgens de politie los van dit misdrijf. De politie geeft nog geen nadere mededelingen over de doodsoorzaak en het tijdstip van overlijden. Het recherchebijstandsteam Overijssel is maandag bijeengeroepen voor een uitgebreid onderzoek.