Overleg tussen ANP en vakbond levert niets op

DEN HAAG, 30 APRIL. Het overleg van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) met de directie en hoofdredactie van het ANP heeft gisteren niets opgeleverd.

Dat heeft een woordvoerder van het actiecomite bekendgemaakt. De NVJ en het ANP verschillen van mening over de vraag of voorgenomen aanpassingen binnen de algemene nieuwsdienst onder het CAO-artikel over regelingen bij structuurwijziging vallen. De bond meent dat de directie niet bereid is hem als een volwaardige gesprekspartner te beschouwen. De directie zegt echter de bond verschillende keren te hebben uitgenodigd. Volgens het actiecomite heeft de directie geen openingen geboden om tot overeenstemming te komen. De NVJ zal daarom nog deze week contact zoeken met de Raad van Beheer van het ANP. Ook zal de redactieraad worden gevraagd een poging te ondernemen uit de impasse te geraken. Als deze week geen overeenstemming wordt bereikt, zal de NVJ volgende week oproepen tot acties.