Kwartaalwinst PepsiCo stijgt met dertien procent

Het Amerikaanse restaurant- en frisdrankenconcern PepsiCo heeft in het eerste kwartaal van dit jaar een winst behaald van 205,4 miljoen dollar, dertien procent meer dan in het eerste kwartaal van vorig jaar.

De omzet nam toe van 3,7 miljard tot 4,1 miljard dollar (8,1 miljard gulden). Per aandeel steeg de winst van 23 tot 26 dollarcent.

De verbetering in de sectoren frisdranken en restaurants kon de lichte achteruitgang in de snackdivisie ruimschoots goedmaken. De omzet bij de frisdranken nam toe met zeven procent tot 1,4 miljard dollar. De exploitatiewinst steeg hier met acht procent tot 161,1 miljoen dollar.

De restaurants van PepsiCo waren goed voor een exploitatiewinst van 119,4 miljoen dollar, 35 procent meer dan in de eerste drie maanden van vorig jaar. De omzet was met 1,5 miljard dollar veertien procent groter. In de snacksector werd een omzet behaald van 1,2 miljard dollar, zestien procent meer. De exploitatiewinst van 175,4 miljoen dollar was evenwel vier procent lager.