Elektro-auto's op proef in Amsterdam

AMSTERDAM, 30 APRIL. De Amsterdamse wethouder P. Jonker heeft gisteren het startsein gegeven voor de Amsterdamse deelname aan een landelijk experiment met elektro-auto's.

In Nederland rijden ongeveer zes elektro-auto's rond die steeds na een maand naar een andere gemeente gaan. Op die manier kan het gebruik van de auto in stedelijke gebieden worden getest. De proef wordt betaald door het ministerie van VROM en een groot aantal organisaties op het gebied van energie en milieu. De elektro-auto is 20 procent zuiniger dan een diesel- en 30 procent zuiniger dan een benzine-auto en naar schatting drie keer schoner. Ondanks dit experiment richt de aandacht van de gemeente Amsterdam zich voornamelijk op aardgas. Binnenkort begint het Gemeentelijk Energie Bedrijf (GEB) met het ombouwen van 200 van de in totaal ruim 500 GEB-auto's op aardgas. Ook worden de mogelijkheden onderzocht om rondvaartboten op aardgas te laten varen.