Britse warenhuis Marks & Spencer reorganiseert

Het Britse kleding-en textielwarenhuis Marks & Spencer schrapt 850 banen, zo heeft de onderneming maandag bekendgemaakt.

Ongeveer 550 banen verdwijnen op het hoofdkantoor aan Baker Street in Londen en driehonderd banen zullen vervallen bij winkels elders in het land.

Van de 850 vervallen banen zullen 300 door ontslag worden opgeheven en 250 door natuurlijk verloop. Tweehonderd opleidingsplaatsen komen te vervallen.

De herstructurering houdt verband met de uitzonderlijk lage omzet in de laatste achttien maanden, aldus een woordvoerder van het concern.

Ook Marks & Spencer komt kennelijk niet uit onder een bezuinigingsoperatie als antwoord op de recessie, waarin de Britse economie al bijna een half jaar verkeert.

Hoewel de Britse regering en de centrale bank de rente in de afgelopen zes maanden hebben verlaagd van 15 procent tot het nog hoge percentage van 12,5 procent, trekt de economie nauwelijks aan. Bij een gestaag toenemende werkloosheid is momenteel al 7,4 procent van de Britse beroepsbevolking zonder werk.