Zege Siemerink

Jan Siemerink heeft de stijgende lijn in zijn prestaties voortgezet.

De Nederlander won voor het eerst een regulier toernooi van het internationale tenniscircuit. In Singapore bedwong hij in de finale de Israelier Gilad Bloom zonder al te veel problemen met 6-4 en 6-3. Siemerink trad in de voetsporen van Mark Koevermans en Richard Krajicek. Koevermans won vorig jaar herfst in Athene, Krajicek zegevierde begin deze maand in Hongkong. Siemerink, die nu in de top-veertig staat, incasseerde een cheque van 60.000 gulden.

Haarhuis en Koevermans brachten het dit weekeinde tot de dubbelfinale in Monte-Carlo. Gisteren bleef de eindzege tegen de op papier veel zwakkere Amerikaan Jensen en de Australier Warden buiten bereik (7-5, 6-7, 4-6). De enkelfinale kwam niet tot een beslissing. Bij de stand 5-4 0-15 voor Boris Becker werd het duel met de Spanjaard Bruguera wegens de regen afgebroken. De eindstrijd wordt vandaag voortgezet.