Record Senna

Ayrton Senna da Silva heeft een nieuw record gevestigd in de Formule I.

Hij werd de eerste autocoureur die een seizoen opende met drie overwinningen in drie races. Senna (31) voltooide zijn hattrick in Imola. Een half uur voor de race werd het circuit overvallen door een onweersbui. De regenval duurde hooguit een half uur, maar had een enorme uitwerking. Alleen de McLarens van Senna en Berger kampten niet met problemen. Na 10 van de 61 ronden stond de zege van Senna vast. In die tien ronden viel de een na de ander uit. Het begon met Prost die slippend van de baan gleed. Ook Mansell, Piquet en Alesi werden het slachtoffer van aquaplaning. Senna bleef onverstoord doorrijden. Hij werd in de rug gedekt door stalgenoot Berger.

De Oostenrijker was veruit de snelste in Imola, maar stalorders dwongen hem genoegen te nemen met de tweede plaats.