Kuhne + Heitz met Russen in voeding

Het op de parallelmarkt genoteerde Kuhne + Heitz uit Rotterdam is in bespreking met een Russische onderneming over de oprichting van een joint venture die zich zal toeleggen op im- en export van voedingsmiddelen en mogelijk ook 'non-foods'.

K+H is een in 1974 opgericht handelshuis gespecialiseerd in temperatuurgevoelige levensmiddelen zoals gevogelte, varkensvlees, vis, groenten, eieren en zuivel.

Eerder maakte K+H bekend dat de netto winst over 1990 was gestegen van 4,2 naar 5,2 miljoen gulden en een dividend van 2 gulden in contanten of naar keuze in 2 procent aandelen plus een nog vast te stellen bedrag in contanten.

Bij het uitkomen van het jaarverslag over 1990 maakte de directie ook bekend dat de agrarische cooperatie Cebeco-Handelsraad zijn belang in K+H heeft vergroot van 25 naar 35 procent. Met Cebeco dat in juni 1989 een eerste belang van 25 procent nam, werd destijds afgesproken dat dit tot ongeveer 55 procent zou kunnen worden uitgebreid.

Het jaarverslag meldt ook enkele lopende beroepsprocedures inzake exportrestituties. Tegen het Produktschap voor Vee en Vlees en de Nederlandse staat gaat het om 1 miljoen gulden en tegen het Produktschap voor Pluimvee en Eieren over eveneens 1 miljoen gulden.