Gouverneur gewond bij aanslag van ETA

MADRID, 29 APRIL. De Baskische terroristische afscheidingsbeweging ETA heeft zaterdag bij een spectaculaire aanslag in de provincie Guipuzcoa een hoge militair en twee burgers verwond.

De gewonde officier is de militaire gouverneur van de provincie. Hij werd door een scherpschutter vanaf grote afstand onder vuur genomen tijdens de beediging van een groep soldaten in de Loyola-kazerne van San Sebastian. De burgers behoorden tot de meer dan duizend familieleden die bij de plechtigheid aanwezig waren. Geen van de slachtoffers verkeert in levensgevaar. De terroristen wisten te ontkomen. In de afgelopen jaren kwamen drie voorgangers van de huidige gouverneur bij aanslagen om het leven, de laatste op 2 januari van dit jaar toen hij in de binnenstad van San Sebastian door mitrailleurkogels werd getroffen.