GESTOOFDE KOMKOMMER MET DILLE

Nederlanders eten komkommer meestal rauw in een salade, dit in tegenstelling tot onze oosterburen die deze groente ook vaak gestoofd serveren.

Ingredienten voor 2 personen: 1 flinke komkommer 1 eetlepel (olijf)olie 1 teen knoflook 2 theelepels witte wijnazijn 2-3 eetlepels creme fraiche 1 eetlepel fijngehakte dille zout, versgemalen peper

Schil de komkommer, snijd hem in de lengte open en verwijder (met een lepeltje) de zaadjes. Snijd de beide komkommerhelften in de lengte in drie lange repen en snijd de repen vervolgens in stukken van 4-5 cm.

Verhit de olie in een koekepan en pers de gepelde knoflook erboven uit. Voeg de stukken komkommer toe en verhit ze - al roerende op een matig vuur - tot de komkommer zacht begint te worden. Roer dan de azijn en de creme fraiche erdoor en verhit het geheel al roerende ca. 3 minuten tot het vocht wat is ingekookt.

Neem de pan van het vuur en roer de fijngehakte dille door de gestoofde komkommer. Breng de komkommer op smaak met zout en peper

    • Irene van Blommestein