foto: AMSTERDAM - De kunst van het wachten. Op ...

foto: AMSTERDAM - De kunst van het wachten. Op een toetje, op de trein, op een partner of op de dagelijkse behoefte.

Op beterschap of vergiffenis. Onder aanvoering van kunstenaars Chaim Levano en Carel Alphenaar hebben gisteren in de Beurs van Berlage zo'n honderdtachtig mensen, studenten aan mime- of dansopleidingen of naamloze burgers die reageerden op een oproep via RTL4, gewacht. Een nog veel groter aantal mensen kwam in afwachting van het wachtproces de wachtenden observeren om vervolgens door het gebouw te worden rondgeleid.

Wachters en toeschouwers werden op hun beurt gadegeslagen door liefst drie jury's. “De wereld staat stijf van het ongeduld.

Daarom vragen wij aandacht voor het wachten'', zeggen de kunstenaars.

(Foto NRC Handelsblad - Chris de Jongh)