Defensie

Bouwkunde Dienstkring Meppel, Dir. N.-Nederland dienst Gebouwen, Werken en Terreinen, Steenwijk; E.G. van Minnen, hoofd Orderbehandeling bij Bedrijfsbur. Marine Elektr. en Optisch Bedr., Den Helder; J.A. van de Weerdt, hoofd Werkcentr. Directe Steun bij de 527 Elektr. Centrale Werkplaats, Bennekom; A. Hasselbach, hoofd Centr. Werkpl. Instructiemiddelen Nat. Log. Commando, Breda; J.P. Oerlemans, projectplanner Rijkswerf, Den Helder; A. Korporaal, Emmen;J.W. Kuiper, te Elburg.

Ridder Orde Nederlandse Leeuw: vice-admiraal H.A.J. Nijenhuis, Alphen a-d Rijn; schout-bij-nacht van admin. drs. J. Booij, Sassenheim; gen.-maj. M. Sturm, dienstvak der mil. admin., Voorschoten; luit.-gen. W.C. Louwerse, Kon. luchtmacht, Rijswijk. Officier Orde Oranje-Nassau, met de zwaarden, bij bevordering: commandeur J.W. Stuurman, Santpoort Officier Orde Oranje-Nassau, met de zwaarden: commandeur A.C.H.M. van Gurp, Wassenaar; kap. ter zee P.G. Wennekes, Waddinxveen; kap. ter zee R.E. de Wit, Velsen; kap. ter zee J.M. Goemans, Bennekom; luit.-kol. der mariniers N. Nommensen, Oslo ; commandeur techn. dienst ir. B.A. Mooiman, Den Helder; kap. ter zee van de elektrotechn. dienst ir. W.H. Haarman, Den Helder; kap. ter zee van admin. A.F.J. van der Haagen, Boskoop; kap.-luit. ter zee van admin. drs. M.H.H. de Weerd, Den Haag; brig.-gen. ir. J. Sluiter, dienstvak techn. staf, Boskoop; kol. ir. J.T. Kramer, dienstvak techn. staf, Voorburg; kol. ir. P.H.H. Scharp, dienstvak techn. staf, Pijnacker; brig.-gen. W. Reijnierse, wapen der infanterie, Voorschoten; brig.-gen. C. Kuijpers, wapen der infanterie, Wenen (A). kol. M.J.H. Bevers, wapen der infanterie, Diepenveen; kol. H. Paulusma, wapen der infanterie, Ermelo; kol. G.J. Garritsen, wapen der infanterie, Ermelo; luit. -kol. T.H. Aalfs, wapen der infanterie, Vlissingen; luit.-kol. W.H. Bruil, wapen der infanterie, Apeldoorn; luit.-kol. W.H. van Ooijen, wapen der infanterie, Harderwijk; luit.-kol. L.A.C.M. Coopmans, wapen der infanterie, Epe; de eervol ontslagen brig.-gen. P. Rueck, dienstvak der aan- en afvoertroepen, Apeldoorn; kol. drs. G.K.H. Hes, dienstvak der aan- en afvoertroepen, Gouda; luit.-kol. J.H. Eleveld, wapen der cavalerie, Amersfoort; luit.-kol. P. Bruinink, wapen der cavalerie, Harderwijk; brig.-gen. F.L. Hogenbirk, wapen der genie, Heerde; kol. C. Weber, wapen der genie, Vught; kol. ing. A.G.A. Ligteringen Verstegen, wapen der genie, Heiloo; de eervol ontslagen kol. D.J. Tees, wapen der genie, Wapenveld; luit.-kol. E. Jacobsz, wapen van de verbindingsdienst, Wegberg-Beeck (BRD); kol. W.H. Koen, dienstvak tech. dienst, Uddel; luit.-kol. K.J.C. Leupe, wapen der Kon. marechaussee, Zoetermeer; luit.-kol. C. Roetink, dienstvak van de geneesk. troepen, Amersfoort; commodore F.P. van Wijk, van de Kon. luchtmacht, Woerden; kol. R.M. van der Baan, Kon. luchtmacht, Woerden; kol. drs. A.J.M. van Loosbroek, Kon. luchtmacht, Rijen; kol. P.J. Arts, Kon. luchtmacht, Rijswijk; kol. N.H.L. Bolt, Kon. luchtmacht, Schijndel; kol. mr. T.C.M. Kluck, Kon. luchtmacht, Rotterdam; luit.-kol. E. van Elten, Kon. luchtmacht, Zeist; luit.-kol. ing. P.A. Roolvink, Kon. luchtmacht, Eindhoven; luit.-kol. J.E. van de Weerd, Kon. luchtmacht, Ede; luit.-kol. P. Fokkinga, Kon. luchtmacht, Alphen a-d Rijn. Officier Orde Oranje-Nassau: luchtmachtpred., in rang gelijkgest. met luit.-kol. ds. B.W. Okma, dienst prot. geest. verzorging Kon. luchtmacht, Laren; prof. dr. F.P. IJsseling, hoogl. A Kon. Inst. voor de marine, Castricum; ir. J.A.M. ter Horst, hoofd Bur. Syst. en Techn. afd. Advies Marine Elektronisch en Optisch Bedrijf, Noordwijk; A. Verolme, hoofd afd. Econ. Beheer Staf Kon. marechaussee, Zoetermeer; R. Beinema, voorm. plv. hoofd afd. Formatiebeleid Directoraat-Generaal Personeel, Den Haag; J.H. Versleijen, sen.-controleleider Defensie Accountantsdienst, Den Haag. Ridder Orde Oranje-Nassau, met de zwaarden: luit. ter zee vakdiensten der 2e kl. oudste cat. S. Hartogsveld, Hengelo; luit. ter zee vakdiensten der 2e kl. oudste cat. H.J.L. Frissen, Zoeterwoude;luit. ter zee vakdiensten der 2e kl. oudste cat. E. Sebrechts, Driebergen-Rijsenburg; luit. ter zee vakdiensten der 2e kl. oudste cat. J.W. Michels, Doorn; luit. ter zee vakdiensten der 2e kl. oudste cat. W. Viergever, Schagen; luit. ter zee spec. diensten der 1e kl. F. Bakker, Domburg;luit. ter zee spec. diensten der 1e kl. W.J.J. Geneste, Sassenheim; luit. ter zee spec. diensten der 2e kl. oudste cat. J.A. Christoffel, Den Helder; maj. J. van Gurp, dienstvak der intendance, Huizen; kap. J.A. van Orsouw, dienstvak der intendance, Oss; maj. J. Ekamper, wapen der infanterie, Apeldoorn; maj. H.G.J.G. Jongen, wapen der infanterie, Ahlhorn (BRD); maj. J. van der Brug, wapen der infanterie, Putten; maj. F. Meek, wapen der infanterie, Vries;kap. J.A. van Turnhout, wapen der infanterie, Ermelo; eerste-luit. J. Heckers, wapen der infanterie, Veldhoven; res.-kap. P.A. van Dijk, wapen der infanterie, Helmond; de eervol ontslagen res.-kap. I.G. van den Berg, wapen der infanterie, Emmeloord; maj. E. Steur, dienstvak der aan- en afvoertroepen, Apeldoorn; maj. D. Penning, dienstvak der aan- en afvoertroepen, Harderwijk;maj. D. Brunt, wapen der cavalerie, Zeven (BRD); ritm. A.C. den Iseger, wapen der cavalerie, Utrecht; maj. J. Brethouwer, wapen der artillerie, Etten-Leur;kap. E.E. Timmerman, wapen der artillerie, Hoogerheide; maj. S.G. van Kervel, wapen der genie, 's-Hertogenbosch; kap. H.P. van den Bos, wapen van de verbindingsdienst, Ede; kap. J.A. Streekstra, wapen van de verbindingsdienst, Ede; kap. W.W. Boeije, dienstvak van de techn. dienst, Zoetermeer; kap. C. de Ridder, dienstvak techn. dienst, Nunspeet; kap. J.A. van der Weiden, wapen der Kon. marechaussee, Harderwijk; kap. F.J. de Jonge, wapen der Kon. marechaussee, Brunssum; kap. D. de Graaf, Kon. luchtmacht, Rotterdam; kap. G.A. Coppens, Kon. luchtmacht, Volkel; kap. F.A. Nieuwenhuijs, Kon. luchtmacht, Stolzenau (BRD). Ridder Orde Oranje-Nassau: P.M. Coffeng, voorm. doc. Engels bij Tech. Opleidingen Kon. marine, Amsterdam; A.F.E.L.I.X.A. van Ancum, hoofd Bur. Bedrijfsrationalisatie Depot Elektr. Materieel, Wageningen; ing. J.C. Reitsma, hoofd sectie Walinstallaties bij afd. Platformsystemen Directie Materieel Kon. marine, Voorschoten; A.J.M. Kennis, hoofd Bur. Verwerving Vliegtuigmaterieel bij Directie Materieel Kon. luchtmacht, Den Haag; ing. J.A. van Dijk, voorm. constructeur Bur. Bouwtechn. Dir. Z.W.-Nederland, dienst Gebouwen, Werken en Terreinen, Breda; H.T. Westhuis, plv. hoofd Bur. Projecten bij het Commando Verbindingen Kon. landmacht, Heino; S.P. Bosman, rayonhoofd bij Defensie Pijpleiding Organisatie, Poortugaal; J. Keus, techn. coord. nieuwbouw afd. Wapen- en Comm. syst. Dir. Materieel Kon. marine, Den Haag; H. van Dijk, hoofd Bur.