Winstherstel bij Amerikaanse effectenmakelaars

Na Merrill Lynch, de grootste effectenmakelaar in de Verenigde Staten die onlangs een fors winstherstel rapporteerde, hebben ook de effectenhuizen Morgan Stanley en Salomon Brothers in de eerste drie maanden van dit jaar geprofiteerd van het koersherstel op Wall Street.

Bij Morgan Stanley steeg de winst in het eerste kwartaal met 46 procent tot 120,1 miljoen dollar ofwel 3,07 dollar per aandeel, tegenover 82,1 miljoen dollar of 1,63 per aandeel vorig jaar. De inkomsten trokken met zeventien procent aan tot 1,63 miljard dollar.

Salomon verdubbelde de nettowinst ruimschoots tot 273 miljoen dollar tegen 119 miljoen dollar in 1990. Per aandeel bedroegen deze resultaten respectievelijk 2,30 en 88 dollarcent. De inkomsten van Salomon namen zelfs met 71 procent toe tot 1,18 miljard dollar.