United Airlines boekt weer verlies

UAL Corp, de moedermaatschappij van de Amerikaanse luchtvaartonderneming United Airlines, heeft in het eerste kwartaal van 1991 een verlies geleden van 157 miljoen dollar.

Het verlies schrijft UAL geheel toe aan de gevolgen van de Golfoorlog.

Per aandeel kwam het verlies uit op 7,05 dollar tegen 1,68 dollar verlies per aandeel in dezelfde periode van 1989. In het eerste kwartaal van vorig jaar verloor United Airlines in totaal 36,4 miljoen dollar. Behalve de Golfoorlog waren volgens UAL-topman StephenWolf ook de gestegen brandstofkosten debet aan de slechte cijfers. Vergeleken met een jaar eerder kostte de brandstof in het eerste kwartaal gemiddeld dertien procent meer.

United Airlines is de op een na grootste luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Staten.