Otra verwacht meer omzet en winst

De technische groothandelsgroep Otra, actief in Nederland en Duitsland en via een aandelenmeerderheid verbonden met de Franse Sonepar (57 procent van Otra), verwacht een verdere omzetstijging en een hogere winst, in het bijzonder voor het eerste halfjaar.

De directie komt tot deze uitspraak ondanks de constatering dat de teleurstellende resultatenontwikkeling bij diverse grote Nederlandse bedrijven tot uitstel van investeringen aanleiding zal geven. Daarom, zo zegt de directie in het jaarverslag over 1990, beperkt Otra zich vooral tot uitspraken over het eerste halfjaar.

Otra kijkt terug op een voortreffelijk 1990. De omzet steeg van 2,1 miljard gulden naar 2,5 miljard gulden en de nettowinst van 50,5 miljoen gulden naar 66,7 miljoen gulden. Het dividend wordt verhoogd van 7 naar 9,50 gulden per aandeel.