Monte Carlo spot met de reputatie van tennistoppers

MONTE CARLO, 26 APRIL. Ook Guy Forget en Goran Ivanisevic hebben op de gravelbaan van Monte Carlo de weg naar de kwartfinales niet kunnen vinden. De Fransman en de Joegoslaaf volgden Stefan Edberg, Bjorn Borg en Andre Agassi, die al eerder werden uitgeschakeld.

In het met een miljoen dollar gedoteerde toernooi in Monte Carlo kreeg de als derde getipte Forget geen been aan de grond tegen Goran Prpic.

“Graveltennis is een heel ander spelletje”, sprak de verbouwereerde Forget. Met goede resultaten in Australie had de Fransman de laatste maanden een naam opgebouwd.

In Monte Carlo beging hij niet minder dan dertig fouten. De Joegoslaaf stond zijn tegenstander slechts twee games toe: 6-2, 6-0. Diens landgenoot Ivanisevic maakte de Duitser Carl-Uwe Steeb tenminste nog een set afhandig; 2-6, 6-0, 6-2.

Als enige van de top vijf schaarde Boris Becker zich bij de laatste acht. Dat gebeurde ten koste van de Sovjet-tennisser Alexander Volkov.

Becker bleef na het verlies van de eerste set geduldig op zijn kansen loeren. Het is pas zijn tweede graveltoernooi dit jaar; nog nooit heeft de Duitser een groot toernooi op deze baansoort naar zijn hand kunnen zetten. Bij 3-1 in de tweede set had Becker het juiste ritme te pakken en bleek de als zestiende geplaatste Volkov geslagen: 3-6, 6-1, 6-1.

Becker treft in de kwartifinale Andrej Tsjesnokov, die zijn land- en naamgenoot Andrej Tjerkasov uitschakelde. Tsjesnokov was vorig jaar winnaar van het toernooi. Steeb treft Prpic. In de andere kwartfinales spelen de Zweed Jonas Svensson tegen de Oostenrijker Horst Skoff en de Spanjaard Sergi Bruguera tegen de Zweed Magnus Gustafsson.

Siemerink is de laatste Nederlandse speler in het toernooi van Singapore, waar in totaal 475.000 gulden te verdienen valt. Vorig jaar reikte Siemerink in de Aziatische metropool tot de halve eindstrijd.

In de tweede ronde tegen de ongeplaatste Herrera kwam het twee keer tot een tie-break, die de 21-jarige linkshandige Rijnsburger beide malen in zijn voordeel besliste.