Manchester United

Alex Ferguson, manager van Manchester United, heeft gezegd in de resterende wedstrijden in de eerste divisie van de Engelse league niet meer met zijn sterkste elftal te zullen spelen.

Hij wil enkele voetballers sparen voor de finale van de strijd om de Europese beker voor bekerwinnaars, op 15 mei in Rotterdam tegen Barcelona. Ferguson riskeert daarmee een forse boete. Volgens de reglementen van de league is elke club verplicht zo sterk mogelijk aan te treden. Dit om competitie-vervalsing tegen te gaan. Zo speelt Manchester United dit seizoen nog tegen Arsenal, dat samen met Liverpool strijdt om de titel.De mening van Ferguson staat echter vast. “Volgende week hebben tien van mijn spelers interland-verplichtingen. Ik moet aan de belangen van de club denken.

In de twee weken voor de finale moeten we zes wedstrijden spelen. Dat kan niemand volhouden.'' Een woordvoerder van de voetbalbond verklaarde passende maatregelen tegen de club niet uit te sluiten.