Judoka's

Een twintigtal vrouwelijke Nederlandse judoka's heeft zich tot het bestuur van de Judobond Nederland gewend om meer duidelijkheid te krijgen over het selectiebeleid.

Naar aanleiding van de affaire-De Kok is een brief geschreven. De judoka's verlangen een antwoord voor de Europese titelstrijd, die van 16 tot 19 mei in Praag wordt gehouden. Het bestuur gaf bij de bezetting van de plaats voor het half-zwaargewicht in de Tsjechoslowaakse hoofststad de voorkeur aan Marion van Dorssen. In twee recente toernooien werd Van Dorssen echter verslagen door de op de mat teruggekeerde ex-wereldkampioene Irene de Kok. De 21 judoka's vragen duidelijkheid over de gehanteerde criteria en het puntensysteem op grond waarvan Van Dorssen werd gekozen. Verder bepleiten de judoka's een betere communicatie tussen de topsportcommissie en de bondscoach enerzijds en de judoka's en hun trainers anderzijds.