Ford Europa krimpt staf 30 procent in

LONDEN, 26 APRIL. Ford Europa zal de komende drie jaar zijn witte boorden-personeel (in totaal 21.000 mensen) met een derde inkrimpen. De sanering houdt verband met de mondiale depressie in de auto-industrie. Dit heeft de directie van Ford Europa vandaag in Londen bekendgemaakt. Ford Europa heeft in totaal 110.000 mensen in dienst.

De autofabrikant liet weten geen plannen te hebben om de produktie te verlagen of investeringsplannen te schrappen. Ford acht de vermindering van het personeelsbestand onvermijdelijk in het licht van de teruggang op de internationale automarkt.

“Ik kan nog geen precieze cijfers over het aantal te schrappen banen geven. We streven naar ongveer 30 procent”, zei woordvoerder Martyn Watkins vanochtend.

Het hoofdkantoor van Ford Europa is gevestigd in Brentwood bij Londen. Daar werken ongeveer 10.000 mensen, voornamelijk witte boorden. Ford heeft echter ook grote vestigingen in Duitsland, Belgie en Spanje.

“Wij hebben geen plannen om het produktieniveau te verlagen en we houden vast aan al aangekondigde investeringsprogramma's ”, zei woordvoerder Watkins. Ford streeft ernaar de personeelsinkrimping zonder gedwongen ontslagen te realiseren.

Volgens Watkins heeft Ford Europa zijn stafpersoneel de afgelopen jaren in het streven naar verbetering van de effiency voortdurend ingekrompen. “Het is duidelijk dat de recessie in de auto-industrie de noodzaak voor een versnelling van dit proces heeft geschapen.”

De autoverkopen in Europa zijn in de eerste drie maanden van dit jaar met ongeveer 5 procent gedaald. In Groot-Brittannie, dat het ergst werd getroffen, bedroeg de teruggang ongeveer 209 procent. (Reuter)