Compaq boekt 23 pct hogere winst

Het Amerikaanse computerconcern Compaq heeft in het eerste kwartaal van het huidige boekjaar 23 procent meer winst geboekt.

De netto winst steeg van 92,17 miljoen dollar tot 114,27 miljoen dollar. De omzet trok aan tot 970,7 miljoen dollar tegenover een omzet van 872,1 miljoen dollar over dezelfde periode van 1990, een groei van elf procent. De winst per aandeel ging van 1,07 dollar naar 1,26 dollar.

Voor het tweede kwartaal verwacht het concern, dat onder meer een belangrijke positie op de schootcomputermarkt heeft veroverd, lagere resultaten door een stijging van de dollar en door prijskortingen.

Op Wall Street ging de koers van Compaq na dit bericht met dertien procent omlaag. De markt had op een hogere winst per aandeel gerekend.

Ook de sombere vooruitzichten voor de komende maanden hadden een depressieve invloed.