Bols neemt 45 pct in bekende Spaanse sherry producent

Distilleerderij Lucas Bols uit Nieuw Vennep is in onderhandeling met de Spaanse onderneming Antonio Barbadillo over de overneming van 45 procent in Williams & Humbert, een van de belangrijkste ondernemingen in de sherrybranche.

Volgens Bols is er een gerede kans dat overeenstemming wordt bereikt.

Naast de 45 procent die Bols wil hebben, houdt Antonio Barbadillo 45 procent en zal Luis Paez een 10-procent belang in Williams & Humbert nemen. Luis Paez is een gezamenlijke onderneming van Ahold en de Medinagroep uit Jerez. Luis Paez is een Spaanse bodega, die onder meer de sherry produceert voor het eigen merk van Ahold.

Williams & Humbert is gevestigd in Jerez de la Frontera en produceert daar sherry en brandy, waarvan het merk Dry Sack wereldbekend is.