Onderzoek naar affiches tegen directeur Zetten

ARNHEM, 25 APRIL. Het openbaar ministerie in Arnhem zal een onderzoek instellen naar de herkomst van affiches tegen de Nijmeegse ex-psychiater- directeur Th.F. die de laatste dagen overal in Nijmegen opduiken.

De affiches roepen op de tot zes jaar veroordeelde ex-directeur van de Heldring Stichtingen in Zetten te castreren. Volgens justitie vindt dat de tekst op de affiches te ver gaat. “De man is door rechtbank en hof tot zes jaar veroordeeld. Degenen die deze affiches hebben gemaakt hebben zelf een extra straf bedacht en uitgevoerd”, aldus een woordvoerder van justitie. Het Landelijk Steunpunt Zetten zegt niets van de affiches te weten, maar ze wel van harte te ondersteunen.

Justitie heeft de gemeentereiniging in Nijmegen inmiddels opdracht gegeven de gewraakte affiches te verwijderen. Finkensieper heeft inmiddels bij de politie aangifte gedaan.