Nachtregels-Nightlines

De kunstwerken zijn dagelijks zichtbaar van zonsondergang tot zonsopgang van 27 april t-m 15 oktober. Tentoonstelling in het Centraal Museum (Agnietenstraat 1) van 27 april t-m 8 september. Dinsdag t-m zaterdag 10-17 uur en zon- en feestdagen 13-17uur. Inlichtingen 030-312559.

Nachtregels-Night Lines is de titel van een expositie die van 26 april tot 15 oktober in de Utrechtse binnenstad te zien is. Tweeentwintig beeldend kunstenaars uit binnen- en buitenland (onder wie Ilja Kabakov, Nancy Dwyer, Les Levine, Krzysztof Wodiczko, Lucebert, John Kormeling en Richard Prince) zijn uitgenodigd om een kunstwerk te maken dat verlicht is of verlicht wordt. Alle werken bestaan geheel of gedeeltelijk uit tekst, samen vormen ze een netwerk van kreten door het centrum van Utrecht. Er verschijnt een stadsgids met foto's en informatie over de plaatsen waar de kunstwerken te vinden zijn. Ter gelegenheid van de manifestatie is in het Centraal Museum de tentoonstelling Words without thoughts never to heaven go te zien, een keuze uit oud en nieuw werk van de deelnemende kunstenaars.

Catalogus voor beide tentoonstellingen, 72 pag. (f) 27,50.