Finale UEFA Cup wordt een Italiaanse gelegenheid

MILAAN, 25 APRIL. - Dankzij zijn Duitse inbreng is Inter doorgedrongen tot de finale van de strijd om de UEFA-beker. Matthaus en Klinsmann beslisten het thuisduel tegen Sporting Lissabon, 2-0. In Portugal was eerder gelijk gespeeld (0-0). Voor de tweede achtereenvolgende keer wordt de finale van het Europa Cup III-toernooi een Italiaanse aangelegenheid.

Inter, momenteel tweede in de nationale competitie, krijgt te maken met AS Roma, dat moeizaam won van het Deense Brondby. De overwinning werd door Inter al in de openingsfase afgedwongen. Matthaus benutte na een kwartier een strafschop. De Braziliaan Douglas had Bianchi onderuit gehaald. De 70.000 toeschouwers in San Siro zagen Klinsmann ongeveer twintig minuten later 2-0 maken.

Rudi Voller heeft AS Roma de finale van het toernooi om de UEFA-beker in geschoten. Drie minuten voor tijd maakte de Duitse spits 2-1 tegen Brondby IF. Met zijn treffer op slag van tijd voorkwam Voller de sensationele doortocht van de club uit Kopenhagen. Rizzitelli opende woensdag in het Olympisch Stadion van Rome, waar 58.042 voor een recette van drie miljoen gulden zorgden, de score. Het werd in de 53ste minuut verdiend 1-1 door een eigen doelpunt van Comi. Drie minuten voor tijd ontnam Voller de Denen hun illusie. Hij was weer fit na een inactieve periode door een spierscheuring.