Conservatoria fel in botsing bij het werven van leerlingen

DEN HAAG, 25 APRIL. Het Koninklijk Conservatorium in Den Haag heeft bij de Reclame Code Commissie een klacht ingediend over een gisteren verschenen advertentie van het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Daarin worden negen beroemde afgestudeerden opgesomd waarna wordt gezegd dat “veel van deze hoogvliegers” docent zijn aan het Sweelinck Conservatorium.

Volgens Frans de Ruiter, directeur van het Koninklijk Conservatorium, is dat niet het geval en geeft een aantal van de genoemde musici juist les aan zijn conservatorium, te weten Isabelle van Keulen, Edo de Waart, Theo Loevendie en Frans Bruggen. Harry Sparnaay geeft les aan beide conservatoria en de genoemde Bernard Haitink geeft geen les.

De Ruiter vindt dat er sprake is van misleiding. “Ik begrijp best dat het Sweelinck Conservatorium leerlingen wil werven, maar de Hema haalt toch ook geen klanten binnen door te adverteren met produkten van De Bijenkorf?”