Overholland sluit deuren definitief

AMSTERDAM, 24 APRIL. Museum Overholland in Amsterdam blijft definitief gesloten. Directeur C. Braun heeft daartoe besloten na de reactie die burgemeester E. van Thijn dinsdag liet horen op het telegram waarin Braun de burgemeester attendeerde op het naderbij komen van de 'fatale' datum van 30 april. Voor die dag moet Braun een beslissing hebben genomen over het al of niet verlengen van het huurcontract voor het pand Museumplein 4.

“In zijn reactie ontwijkt Van Thijn”, aldus Braun woensdagmorgen “opnieuw het antwoord op mijn vraag om zijn toezegging gestand te doen. Dit was het dan: een burgemeester die niet tegen zijn verlies, maar wel tegen het verlies van Overholland kan”.

Het museum is al sinds de zomer van 1990 gesloten in verband met het slepend conflict met de gemeente.