Nieuw 'ethisch' beleggingsfonds naar parallelmarkt

Nederland heeft een nieuw 'ethisch' beleggingsfonds.

Het Andere Beleggingsfonds (ABF) belegt voor 30 procent van haar vermogen in aandelen van ondernemingen die voldoen aan bepaalde criteria op het gebied van sociaal beleid, milieubesef en maatschappelijke houding, onder andere in de Derde Wereld.

De overige 70 procent gaan in vastrentende waarden, zoals staatobligaties.

De initiatiefnemer mr.F.A. Wildenborg beaamt dat het gieten van idealen in een zakelijke vorm spanningsvelden kan oproepen, maar meent die oplosbaar zijn. Beleggers kunnen op 14 mei inschrijven op de aandelen tegen 102,50 gulden per stuk. Het fonds beoogt op 16 mei op de parallelmarkt te worden geintroduceerd. Winst Mobil eerste kwartaal stijgt fors

De winst van de Amerikaanse oliemaatschappij Mobil Oil is in de eerste drie maanden van dit jaar met niet minder dan 78 procent gestegen van 400 miljoen naar 710 miljoen dollar. Per aandeel verbeterde het kwartaalresultaat van 0,94 tot 1,73 dollar over de eerste drie maanden van het voorgaande jaar. Dit kwam voornamelijk door hogere marges en een gestegen aardgasprijs en een toeneming van de omzet.