Madonna in opspraak na interview

NEW YORK, 24 APRIL. Popzangeres Madonna is opnieuw in opspraak geraakt door een openhartig interview in een homoblad, waarin ze niet alleen scherpe kritiek uit op de katholieke kerk, maar ook bekent wel eens het bed te hebben gedeeld met een vrouw.

Madonna becommentarieert in het interview eveneens tot in detail het sexleven met haar recente minnaars, Tony Ward en acteur Warren Beatty (haar tegenspeler in de film Dick Tracy).

Het openhartige interview in het blad The Advocate is een opmaat voor de documentaire Truth or Dare, die een blik biedt achter de schermen van Madonna's tournees. De recette van de premiere in mei komt ten goede aan het Amerikaanse Aids- onderzoekfonds.

Madonna vertelt dat uit de documentaire een fragment is geknipt waarin ze over haar lesbische ervaringen spreekt. Madonna kwam eerder in opspraak door de videoclip Justify My Love, die in Amerika werd geboycot door het kabel-tv station MTV omdat er te openlijke sexscenes in zouden voorkomen. De katholieke kerk maakt bezwaar tegen de clip bij het nummer Like A Prayer, waarin Madonna een zwarte heilige verleidt. (Reuters)