GEHAKTBROOD MET MIERIKSWORTEL

Gehaktbrood kan zowel in een 'gewone' als in een magnetronoven worden bereid. Beide manieren worden hier beschreven.

Ingredienten voor 2 personen:

1 ui

300 gram rundergehakt

1 ei

1 volle eetlepel mierikswortel uit een potje

zout, versgemalen peper

2 eetlepels havervlokken

1-2 eetlepels tomatenketchup

Pel de ui en snipper hem fijn. Meng het gehakt en de gesnipperde ui door elkaar in een kom. Klop het ei los met de mierikswortel, zout en peper naar smaak en schenk het bij het gehakt. Voeg de havervlokken toe en kneed het geheel goed door elkaar. Vorm van het gehaktmengsel een plat 'brood' van ca. 12 x 8 cm en leg het in een (magnetron)ovenschaal.

Bestrijk de bovenkant van het gehaktbrood met tomatenketchup en bak het op een rooster in het midden van een voorverwarmde oven (200 C) goudbruin en gaar in ca. 30 minuten. Laat het gehaktbrood voor het aansnijden ca. 5 minuten staan.

Of maak het gehaktbrood gaar in een magnetron: Dek het gehaktbrood af met een stukje vetvrij papier (of keukenpapier) en laat het gaar worden in ca. 8 minuten op 500 Watt. Draai het gehaktbrood halverwege de bereidingstijd een halve slag. Laat het gehaktbrood nog ca. 5 minuten nagaren en snijd het vervolgens in plakken.

    • Irene van Blommestein