Extra set

Het Nederlandse mannenvoleybalteam heeft in Hardewijk moeiteloos met 3-0 (15-5, 15-0, 15-7) van Argentinie gewonnen.

Omdat de wedstrijd minder dan een uur duurde werd door beide coaches besloten als toegift nog een set te spelen. Oranje won die met 15-3.

Argentinie speelt in Nederland met een veredeld jeugdteam. De vedetten van het land dat Oranje zowel tijdens het laatste WK als de Olympische Spelen versloeg komen momenteel in de Italiaanse competitie uit. Ron Zwerver had gisteravond geen last meer van zijn schouder. De Amsterdammer werd overigens niet door de internationale volleybalfederatie FIVB tot de beste speler van 1990 uitgeroepen. Die titel ging naar Andrea Zorzi van wereldkampioen Italie. Zwerver hoorde wel tot de genomineerden. Bij de vrouwen won de Russin Irina Parkhomtsjoek.