Elf Petroland boort gasbel aan in de Noordzee

ROTTERDAM, 24 APRIL. Elf Petroland, een dochtermaatschappij van het Franse olieconcern Elf Aquitaine, heeft een "waardevolle" gasvondst op de Noordzee gedaan, in blok K6 van het Nederlandse Continentaal Plat. Bij een testboring werd 700.000 kubieke meter aardgas per dag geproduceerd.

De succesvolle boring werd verricht in een gebied waar Elf een centraal boorplatform met twee 'satellieten' bouwt. In 1992 wil de maatschappij de produktie van gas in blok K-6 beginnen. Het gebied ligt in de buurt van de 'Noordelijke gasleiding' waardoor het aardgas naar het vasteland zal worden getransporteerd. Eerder werden in dit blok gasbronnen aangeboord die 400.000, 500.000 en 800.000 kubieke meter gas per dag naar boven brachten.

Volgens Elf-woordvoerder M. de Ree is nog niets te zeggen over de omvang van het gasveld, al is het zeker dat hier niet een tweede 'Slochteren' is aangeboord. De testboring zou in elk geval hebben uitgewezen dat er een hoeveelheid gas aanwezig is die commercieel kan worden gewonnen.