Contracten Ajax

Het bestuur van Ajax is zeer verbolgen over uitlatingen die John van 't Schip, Aron Winter en Ronald de Boer in de media hebben gedaan omtrent hun contractbesprekingen.

Het drietal kreeg onlangs samen met Frank de Boer een nieuwe aanbieding van penningmeester Van Os. Van 't Schip en Winter orienteren zich niettemin in het buitenland, terwijl Ronald de Boer alleen wil bijtekenen als hij een basisplaats krijgt. Het bestuur van Ajax vindt deze gang van zaken onfatsoenlijk in een fase dat er nog volop onderhandeld wordt. Aanvoerder Van 't Schip kan voor twee jaar bijtekenen zonder dat hij op zijn huidige salaris (vijf ton per jaar) hoeft in te leveren. De rechtsbuiten heeft echter laten doorschemeren daar geen genoegen mee te nemen. Zijn voorkeur gaat uit naar een vijfjarige verbintenis. Tevens heeft hij Cor Coster opdracht gegeven een club te zoeken in het buitenland.