Spaanse ploegen dreigen met boycot van de Vuelta

MADRID, 23 april. De deelneming van de Spaanse ploegen aan de Ronde van Spanje is nog steeds onzeker. Het gesprek tussen Unipublic SA, de organisatie, en een afvaardiging van de teams heeft niet geleid tot een oplossing.

Tussen beide partijen onstond vorige week een conflict. Uitgezonderd Kelme boycotten vorige week de Spaanse ploegen de Ronde van Aragon. De organisatie, eveneens het bureau Unipublic, weigerden alle elf Spaanse wielerformaties te laten starten. De organisator vond dat hij zelf mocht bepalen welke teams voor deelneming in aanmerking kwamen.

De reactie van Unipublic op de boycot was dat voor de Vuelta slechts negen ploegen van het elftal werden uitgenodigd. De sportdirecteuren hebben daarop unaniem besloten de Vuelta te mijden. “Of alle ploegen, of geen. De keus is aan de organisatie”, dreigden ze.

Volgende week maandag melden zij zich wel aan de start in Merida. Deelneming is afhankelijk van de organisatie, die voorlopig voet bij stuk houdt.

Dirk Baert vervangt Fred de Bruyne voorlopig als pr-manager van de Panasonic-wielerploeg. De Bruyne zal zijn werk enige tijd niet kunnen doen. Hij is in een Belgisch ziekenhuis opgenomen in afwachting van een operatie.