Redding voor Bank of New England

WASHINGTON, 23 APRIL. De Amerikaanse Bank of New England komt in handen van Fleet-Norstar, negentiende op de ranglijst van Amerikaanse banken. De bankautoriteiten in de VS hebben met dit besluit een van de grootste reddingsacties in de geschiedenis van het Amerikaanse bankwezen uitgevoerd.

Bank of New England is het slachtoffer geworden van de malaise in de onroerend-goedsector in New England in het noordoosten van de VS. De bank werd door de autoriteiten onder curatele gesteld en vervolgens failliet verklaard.

Fleet-Norstar koopt de drie grootste dochterondernemingen van de bank voor 125 miljoen dollar boven de boekwaarde van 750 miljoen dollar. Ze betaalt dat bedrag aan de FDIC, de Amerikaanse overheidsinstelling die banktegoeden verzekert en die de Bank of New England te hulp was geschoten.

Fleet-Norstar werkt samen met de beleggingsfirma Kohlberg, Kravis Roberts (KKR) bij de overneming van de dochterondernemingen van Bank of New England. KKR kwam in 1989 ruim voor het voetlicht bij de overneming van RJR Nabisco voor 25 miljard dollar. (Reuter)