Justitie treft met gevangenisarts ontslagregeling

UTRECHT, 23 APRIL. Het ministerie van justitie heeft een 'regeling voor ontslag' getroffen met een arts van het huis van bewaring in Utrecht, die sinds begin januari op non-actief staat.

Toen werd bekend dat een 19-jarige gedetineerde was overleden aan een te hoge dosis van het slaapmiddel chloralhydraat. Het ministerie ging vanmorgen niet in op de vraag of de ontslagregeling in verband staat met de dood van de gedetineerde en eventueel door de arts gemaakte fouten. De arts werd eind vorig jaar met een collega en drie verpleegkundigen verdacht van dood door schuld van de gedetineerde. De man zou een te hoge dosis van het slaapmiddel zijn toegediend. Het openbaar ministerie besloot destijds echter af te zien van strafvervolging. Officier van justitie mr. P. van der Molen zei in januari dat het gerechtelijk vooronderzoek geen bewijs had opgeleverd voor een oorzakelijk verband tussen het toedienen van het slaapmiddel en de dood van de gedetineerde. Zij sloot niet uit dat de man de pillen had gespaard om zelfmoord te plegen.