Aardbeving treft Costa Rica en noorden Panama

SAN JOSE, 23 APRIL. Costa Rica en het noordwesten van Panama zijn gisteren omstreeks vier uur 's middags plaatselijke tijd getroffen door een krachtige aardbeving.

Daarbij zijn meer dan 30 mensen om het leven gekomen en raakten honderden gewond, maar dat aantal kan veel hoger liggen. De beving had een kracht van omstreeks 7,4 op de schaal van Richter en heeft grote schade aangericht. Duizenden mensen in beide landen zijn hierdoor dakloos geworden. De zwaarst getroffen steden zijn de Costa-Ricaanse havenstad Limon en de Panamese stad Changuinola. In Limon zouden ten minste negen mensen zijn gedood en honderden gewond. De hoofdweg tussen de hoofdstad San Jose en Limon raakte door aardverschuivingen onbruikbaar. Telefoonverbindingen en stroomvoorziening vielen uit. In de Costa-Ricaanse hoofdstad San Jose werden gebouwen beschadigd. In Panama zouden 17 mensen zijn omgekomen. In de grensstad Changuinola aan de noordkust van Panama, nabij het epicentrum van de beving, werden auto's ondersteboven geworpen. In het hele gebied werden wegen en bruggen vernield. Op de eilandengroep Bocas del Toro voor de Panamese noordkust werden huizen vernield door vloedgolven. Piloten van de Panamese luchtmacht rapporteerden vanochtend vele branden in het gebied. (Reuter, AP, AFP)