Een speler tekent zijn doodvonnis

Met een 97-104 overwinning op Weert maakte de financieel in nood geraakte basketbalclub Den Bosch zaterdagavond duidelijk klaar te zijn voor de play-offs die woensdag beginnen. Coach Roy Leysner sprak na afloop opgetogen over 'een grote familie' die zich de komende tijd alleen met basketballen gaat bezighouden. Ferry Steenmetz zal waarschijnlijk echter niet langer welkom zijn bij Den Bosch. De basketballer is het zwarte schaap nadat hij in een interview verkondigde dat het bij zijn club een grote financiele chaos was en zich vervolgens voor het treffen met Weert telefonisch ziek meldde. Vandaag hoort Leysner het verweer van Steenmetz aan.

Hoe verstandig was het van Steenmetz om in deze moeilijke periode voor de club naar buiten te treden?

Dat kun je op zijn minst heel erg dom noemen. We zitten nu in een fase waarin we alle krachten moeten bundelen om een eenheid te vormen. Ik weet niet precies wat Ferry Steenmetz allemaal verkondigd heeft maar als blijkt dat hij te ver is gegaan met zijn kritiek dan heeft hij in mijn ogen zijn doodvonnis getekend. Op dit moment verwacht ik geen aanval van binnenuit. Zeker niet van een speler die nog helemaal niets heeft bewezen, een ukkie dat net om de hoek komt kijken.

Steenmetz meldde zich zaterdag ziek. Heeft hij daarmee definitief een basisplaats verspeeld?

Ik moet eerst eens uitzoeken wat voor merkwaardige ziekte Steenmetz nou precies heeft. Het is dit seizoen al vaker voorgekomen dat hij zich op die manier voor een wedstrijd afmeldde. Ik ben heel erg tolerant tegenover mensen. Maar als duidelijk wordt dat Steenmetz de boel bedondert en de ploeg heeft geschaad dan is het wat mij betreft over en uit met hem.

Kan Den Bosch met de play-offs voor de deur wel spelers missen?

Het gaat er niet om hoeveel spelers ik tot mijn beschikking heb maar wat voor spelers. De spelersgroep houdt sinds het begin van het seizoen met een perfecte instelling het hoofd boven water. Ik heb de club dan ook een grote familie genoemd want ondanks de problemen is het gezellig bij Den Bosch. Gisteren was de hele spelersgroep bij mij thuis in Diemen waar we lekker hebben gegeten en vervolgens naar Ajax-Heerenveen zijn gegaan. Zelfs de Amerikanen bij ons vonden de wedstrijd leuk. Grandioos toch?

    • Leon van Eijndhoven