AT&T-bod op NCR naar naar 110 dollar per aandeel

Het Amerikaanse telecommunicatieconcern AT&T heeft bekend gemaakt dat het bod op computerproducent NCR is verhoogd tot 110 dollar per aandeel.

AT&T bood in december negentig dollar per aandeel of 6,12 miljard dollar in totaal. Het bod van 110 dollar per aandeel komt neer op totaal 7,48 miljard dollar (tegen een dollarkoers van 1,9680 ruim 14,7 miljard gulden).

NCR-topman Charles Exley zal zijn bestuur aanbevelen met het bod in te stemmen indien AT&T garandeert dat bij het sluiten van de aanmeldingstermijn het bod ook inderdaad 110 dollar per aandeel bedraagt, want AT&T wil geheel in aandelen betalen. AT&T probeert nu al vier maanden om NRC, de op vier na grootste computerproducent in de Verenigde Staten, over te nemen. Deskundigen zijn van mening dat het nieuwste AT&T-bod een goede kans van slagen maakt en dat er nog slechts kleinere bijzonderheden behoeven te worden geregeld voordat naar alle waarschijnlijkheid binnen enkele dagen overeenstemming zal worden bereikt.