Onveranderd kwartaalverlies Time Warner

Time Warner, 's werelds grootste uitgevers- en amusementsconcern, heeft in het eerste kwartaal van dit jaar een nettoverlies moeten incasseren van vijftig miljoen dollar tegen 51 miljoen dollar in dezelfde periode van het afgelopen jaar.

De negatieve resultaten zijn rechtstreeks het gevolg van de overneming van Warner Communications in 1989, waarvoor omgerekend 28 miljard gulden werd betaald.

De omzet van het concern nam toe van 2,74 miljard tot 2,84 miljard dollar.

Bij de filmdivisie steeg de winst van 92 miljoen tot het recordbedrag van 95 miljoen dollar. De kabeltelevisie-belangen waren goed voor een recordwinst van 206 miljoen dollar. In de eerste drie maanden van vorig jaar boekte Time Warner hier een winst van 179 miljoen dollar.

In de muzieksector daalde de winst echter van 149 miljoen tot 137 miljoen dollar.