Kwartaalwinst Sears Roebuck bijkans verdubbeld

Sears Roebuck, de grote Amerikaanse detailhandelsonderneming die ook actief is in financiele dienstverlening, heeft in het eerste kwartaal van dit jaar een winst geboekt van 202 miljoen dollar tegenover 106 miljoen dollar in hetzelfde tijdvak een jaar eerder.

De omzet kwam uit op 12,8 miljard naast 12,6 miljard in het eerste kwartaal van 1990. De winst per aandeel steeg van 0,31 tot 0,59 dollar.

In het resultaat van het eerste kwartaal vorig jaar was een buitengewone bate verwerkt van 10,5 miljoen dollar. Bij de resulaten dit jaar is nog geen rekening gehouden met een achterstallige belastingschuld van 38,5 miljoen dollar. Een kostenbesparingsprogramma heeft al vruchten afgeworpen. Begin dit jaar maakte Sears Roebuck bekend dat van de ongeveer 306.000 arbeidsplaatsen er 21.000 zullen vervallen.