Gelderse Papier streeft naar Europees formaat

Gelderse Papier streeft naar een bedrijfsomvang waarmee zij een rol van Europese betekenis kan spelen op gespecialiseerde markten, schrijft het bestuur in het jaarverslag.

Door de overneming van KNP Meerssen en de alliantie met KNP is Gelderse Papier “in aanzien en kracht toegenomen”, waardoor een goede uitgangspositie is ontstaan voor verdere expansie.

Gelderse Papier heeft in 1990 op een omzet van 452,6 miljoen gulden een netto winst geboekt van 13,1 miljoen gulden. Dit vertegenwoordigt 12,65 gulden per aandeel vergeleken met 7,2 miljoen of 7,25 gulden per aandeel op een omzet van 318,8 miljoen gulden in 1989. De onderneming geeft geen winstprognose voor het lopend jaar, maar wil wel kwijt dat zij optimistisch is gestemd voor de toekomst.

Gelderse Papier heeft vorig jaar Papierfabriek KNP Meerssen overgenomen van Koninklijke Papier. KNP heeft 40 procent van de aandelen Gelderse Papier verworven en een eerste recht van koop op nog eens 30 procent. Ook als KNP de meerderheid in bezit heeft, zal ten minste 30 procent van de aandelen voor de beurshandel beschikbaar blijven.