Winstexplosie Digital Equipment

Het Amerikaanse computerconcern Digital Equipment heeft zijn winst in het derde kwartaal van het lopende boekjaar enorm zien stijgen.

DE maakte bekend dat de winst is gestegen van 24,9 miljoen tot 166,5 miljoen dollar. Per aandeel ging de winst van 0,20 naar 0,94 dollar.

De omzet nam toe van 2,08 miljard tot 2,10 miljard dollar. De explosieve winststijging is een gevolg van de consolidatie van de resultaten van Digital-Kienzle, waarin onlangs een belang van 65 procent is verkregen. De beurskoers van Digital steeg gisteren bijna tien procent.

In de eerste negen maanden van het lopende boekjaar zakte de winst van 331 miljoen tot 253,9 miljoen dollar, ondanks de voorziening van 150 miljoen dollar die in de overeenkomstige periode van het voorgaande boekjaar werd getroffen. De omzet verminderde van 6,08 miljard tot 5,96 miljard dollar.