Rentree Liverpool in Europa Cup

Liverpool mag weer meedoen aan de Europese bekertoernooien. Dit heeft Lennart Johansson, de voorzitter van de Europese voetbalunie (UEFA), vandaag in Londen bekend gemaakt.

Liverpool werd voor onbepaalde tijd uit de Europa Cup geweerd na het Heizeldrama in 1985. Bij de finale van het Europese bekertoernooi in Brussel tussen Liverpool en Juventus vielen bij rellen tussen Engelse en Italiaanse fans 39 doden.

De UEFA weerde alle Engelse clubs wegens herhaaldelijk wangedrag van de fans. Vorig jaar werd de ban voor de clubs opgeheven met uitzondering van Liverpool. Daardoor konden Aston Villa aan de UEFA Cup en Manchester United aan de Europa Cup voor bekerwinnaars deelnemen. De toelating van Liverpool betekent een strafvermindering van twee jaar. De straf voor de club was drie jaar schorsing na de terugkeer van de overige Engelse clubs.

De UEFA was voorts coulant voor Albanie. De Europese voetbalbond besloot in Londen tot verlichting van de schorsing van Albanie. De Albaniers mogen binnenkort weer afvaardigingen sturen naar jeugdevenementen.