Oeso-secretaris ziet later dit jaar herstel economie

LONDEN, 19 APRIL. De slecht draaiende economieen van de westerse industrielanden zullen later dit jaar tekenen van herstel gaan vertonen. Landen die in een recessie verkeren komen daar in de loop van 1991 weer uit, maar de snelheid waarmee dat gebeurt zal van land tot land verschillen.

Dit heeft secretaris-generaal Jean-Claude Paye van de OESO, de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling, donderdag op een bijeenkomst in Londen gezegd. Paye zei er het volste vertrouwen in te hebben dat de aangesloten landen hun economische groei zullen bevorderen zonder dat de inflatie daarbij te veel toeneemt. De OESO-topman bezocht in de Britse hoofdstad enkele overheidsfunctionarissen om met hen de OESO-vergadering in Parijs (juni) en de bijeenkomst van de G-7 in Londen (juli) voor te bereiden.(Reuter, ANP)