Verordening tegen overlast geschorst

AALSMEER, 18 april - De Kroon heeft een omstreden verordening van de gemeente Aalsmeer om lawaaiige vliegtuigen te beboeten geschorst tot 1 december 1991.

De gemeente Aalsmeer heeft dit gisteren bekendgemaakt. De voor Nederland unieke verordening had tot doel de geluidshinder van laag overkomende vliegtuigen te bestrijden. Aalsmeer ligt in de aanvliegroute voor toestellen die op Schiphol landen. Vliegtuigen die boven Aalsmeer geluidsoverlast veroorzaken zouden krachtens de verordening een boete krijgen van vijfduizend gulden. Het ministerie van verkeer en waterstaat vindt de verordening in strijd met de Luchtvaartwet. De Kroon heeft nu besloten tot schorsing over te gaan zolang het onderzoek naar het al dan niet vernietigen van de verordening niet is afgerond.