Philips verkoopt verkeers- en vervoerssystemen

Het Britse bedrijf Peek heeft een meerderheidsbelang verworven in de bedrijfseenheid verkeers- en vervoerssystemen van Philips Nederland.

In de daartoe gesloten overeenkomst is voorzien dat binnen drie jaar het belang van 80 procent kan worden omgezet in 100 procent. De overdracht zal geen gevolgen hebben voor de werkgelegenheid van de 175 mensen van het Philips-onderdeel. Overleg met de bonden heeft geleid tot een pakket overgangsmaatregelen van de Philips-CAO naar de CAO grootmetaal.

De Philips-eenheid is gevestigd in Hilversum en houdt zich bezig met ontwikkeling, produktie, verkoop en service van produkten en systemen op het gebied van verkeersregeling, autosnelwegsignalering en openbaar vervoer. Vorig jaar bedroeg de omzet 55 miljoen gulden. De voornaamste afzetmarkten bevinden zich in Nederland, Duitsland, Scandinavie, Italie en Noord-Amerika.

Peek is genoteerd aan de Londense effectenbeurs. Het is een internationale onderneming, gespecialiseerd in verkeerssystemen en industriele meetsystemen. De concernomzet bedroeg vorig jaar omgerekend 235 miljoen gulden.