Autohandelaren willen heropening markt in Utrecht

UTRECHT, 18 april - De handelaren van de Utrechtse automarkt zullen de gemeente voorstellen alleen de “nette, courante handel” nog op het marktterrein toe te laten.

Dat heeft een woordvoerder gisteren meegedeeld. De handelaren voelen zich gedupeerd door het besluit van de Utrechtse gemeenteraad de automarkt tot 1 augustus te sluiten wegens overlast. Zij hebben dinsdag de Vereniging Comite Automarkt Open opgericht. De ruim honderd leden zeggen voor hun inkomen geheel afhankelijk te zijn van de automarkt. De vereniging meent dat 2.000 vaste standplaatsen zouden moeten worden toegewezen aan handelaren die zijn ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. De resterende 1.000 plaatsen moeten worden gereserveerd als parkeergelegenheid. Met die maatregelen wordt de overlast voor Utrecht beperkt, kan de markt worden behouden en derft de gemeente geen inkomsten, aldus de woordvoerder.