ATT boekt zes procent hogere kwartaalwinst

Het Amerikaanse telecommunicatieconcern AT&T heeft in het eerste kwartaal van 1991 een nettowinst geboekt van 712 miljoen dollar, zes procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

De omzet steeg van 8,9 miljard dollar tot 9,1 miljard dollar (17,2 miljard gulden). In de resultaten is een buitengewone bate van 43 miljoen dollar begrepen als gevolg van de verkoop van een deelneming in Unix System Laboratories. Het concern wilde niets kwijt over eventuele kosten die zijn gemoeid zijn met de poging tot overneming van NCR.

NCR meldde enkele dagen geleden een kwartaalwinst van 46 miljoen dollar, een daling van twaalf procent. NCR zegt een voorziening van zeven miljoen dollar te hebben getroffen om AT&T tot nu toe buiten de deur te houden. Het totale bod van 6,8 miljard dollar, ofwel honderd dollar per aandeel NCR, acht het concern te laag. De onderneming vraagt tien dollar per aandeel meer. Inmiddels heeft AT&T wel vier zetels weten te bemachtigen in de raad van bestuur van NCR.

In een toelichting op de kwartaalcijfers zei AT&T-topman Robert Allen dat de strijd om de overneming van NCR zal doorgaan.

Allen wilde nog kwijt dat de juridische kosten die tot nu met de acquisitieplannen zijn gemoeid ongeveer twaalf miljoen dollar hebben belopen.