Arrestatie van hoofd vreemdelingendienst

VENLO, 18 april - Het hoofd van de Vreemdelingendienst van de politie in Venlo, een 49-jarige man, is eind vorige week gearresteerd op verdenking van het aannemen van giften in ruil voor diensten.

Tegelijk met hem is een echtpaar uit Venlo gearresteerd op verdenking van overtreding van de Opiumwet. Het openbaar ministerie in Roermond weigert voorlopig mededelingen over de arrestaties te doen in het belang van het onderzoek. De arrestatie van de man wordt in verband gebracht met het verstrekken van verblijfsvergunningen aan illegaal in Nederland verblijvende Aziaten. Bij een inval in twee Chinese restaurants heeft de marechaussee afgelopen vrijdag vijftien personen zonder geldige verblijfsvergunning aangehouden. Vier van hen zijn in het weekeinde weer vrijgelaten.