Protest bij installatie CD'er in bestuur Noord-Holland

HAARLEM, 17 april - Bij het provinciehuis van Noord-Holland in Haarlem hebben leden van het Provinciaal Platform Antiracisme gisteren geprotesteerd tegen de installatie van de Centrumdemocraat W. Elsthout als lid van de Provinciale Staten van Noord-Holland. De demonstranten probeerden de installatie van de CD'er in de Statenzaal te verhinderen door veel herrie te maken. In het vorige provinciebestuur waren de Centrumdemocraten niet vertegenwoordigd.

De actievoerders deelden aan voorbijgangers pamfletten uit en de nieuwe leden van Provinciale Staten werden opgeroepen een button op te spelden met de tekst: 'Geen racisme in PS'.

Ook in Den Haag hebben leden van een antiracismeplatform voor de ingang van het provinciehuis gedemonstreerd tegen de installatie van een Centrumdemocraat, drs. M.T. Giesen uit Waddinxveen. De demonstranten riepen nieuwe statenleden op “ondubbelzinnig stelling te nemen tegen racisme”.